Ponekod v Kopru ponovno na volitve

V nedeljo, 4. decembra, bodo v določenih volilnih enotah v nekaterih krajevnih skupnostih Mestne občine Koper potekale naknadne in ponovne volitve za člane sveta krajevne skupnosti. Volivci, ki so upravičeni glasovati na naknadnih in ponovnih volitvah, so bili o o tem obveščeni po pošti. V drugih istrskih občinah naknadnih ali ponovnih volitev ni razpisanih.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Naknadne volitve na podlagi kandidatur, ki so bile vložene do postavljenega roka, bodo izvedene v krajevnih skupnostih Črni Kal (za volilne enote 3, 6, 8 in 11), Gračišče (za volilne enote 7 in 13), Dekani (za volilne enote 1 in 3), Olmo – Prisoje (za volilne enote 1, 2 in 5), Pobegi – Čežarji (za volilno enoto 2), Sveti Anton (za volilno enoto 2), Škocjan (za volilne enote 1, 2 in 4), Vanganel (za volilno enoto 3) in Za gradom (za volilno enoto 3).

Ponovne volitve na podlagi obstoječih kandidatur pa se bodo izvedle v krajevnih skupnostih Semedela za volilne enote 1 in 2 (volišče št. 406 – OŠ Dušan Bordon), ter Žusterna za volilne enote 1, 2 in 3 (volišče št. 409 – OŠ Anton Ukmar in volišče št. 427 – Obalni dom upokojencev).

V nedeljo, 4. decembra, bodo omenjena volišča odprta med 7. in 19. uro.

Zakon o lokalnih volitvah določa, da se naknadne volitve opravijo, če v volilni enoti ali na posameznem volišču ni bilo izvedeno glasovanje na dan, ki je določen za glasovanje. Ponovne volitve pa se opravijo, če občinska volilna komisija zaradi nepravilnosti, ki so ali bi lahko bistveno vplivale na izid volitev, razveljavi glasovanje na volišču in odredi ponovne volitve.