Popolna omaka iz rdečega vina za pečeno govedino

Rdeče vino v službi okusa: omaka, ki poudari pečeno govedino.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Omaka iz rdečega vina je sestavni del francoske kuhinje in svojevrstna različica njihovega bordelaise – omake iz regije Bordeaux, znane po drznih rdečih vinih. Omaka iz rdečega vina se odlično poda k jedem iz govedine, lahko pa jo postrežete tudi k pečenemu zrezku – tanini in sadne note vina poudarijo naravne okuse mesa.

Recept dneva: Dunajski zrezek in pražen krompir

Najboljši rezultati bodo, če za omako izberete polno rdeče vino, kot so merlot, cabernet, zinfandel ali pinot noir.

Za pripravo boste potrebovali le nekaj sestavin in približno 20 minut časa.

Omaka iz rdečega vina – sestavine:

  • 250 ml rdečega vina

  • 250 ml mesne osnove (temeljca)

  • 20 g masla

  • 1 šalotka

  • 1 žlica mediteranske mešanice začimb

  • rastlinsko olje

  • sol po okusu

Priprava:

  1. Nasjeckajte šalotko in jo prepražite na malo masla v ponvi približno 3–4 minute.

  2. Ponev podlijte z rdečim vinom, dobro premešajte in kuhajte približno 5 minut na zmerni temperaturi.

  3. Dodajte mesni temeljec, zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte še približno 5 minut, dokler se omaka ne začne reducirati.

  4. Omako začinite z mediteransko mešanico začimb in soljo, vmešajte maslo in kuhajte še 2–3 minute.

  5. Omako postrezite k pečeni govedini.

Dober tek!