Kimchi se običajno pripravlja iz kitajskega zelja, daikona in korenja, a lahko naredite tudi različico s svežimi kumarami.
Svežina svežih kumar se popolnoma ujema s tipičnimi začimbami, ki jih dodajamo v kimchi – od čilija v prahu do česna in ingverja.
Sestavine:
450 g kumar
2 žlici čilija v prahu
1 žlica nasekljanega česna
1 žlica naribane jabolke
1 žlica sladkorja
1 žlica morske soli
1 čajna žlička ribje omake
½ čajne žličke nasekljanega ingverja
Priprava:
1. Kumare operite s kožo in jih posušite s papirnato brisačo.
2. Narežite jih vzdolžno na četrtine, dolge približno pet centimetrov.
3. Postavite jih v večjo posodo in jih posolite z morsko soljo. Sol vtrite v kumare in pustite stati približno 20 minut.
4. Odcedite odvečno tekočino iz posode in obrišite odvečno sol.
5. V manjši posodi zmešajte naribano jabolko, sladkor, ribjo omako, nasekljan ingver in česen.
6. Nastalo zmes prelijte po kumarah.
7. Kumare prestavite v čiste kozarce in jih pokrijte. Kozarce hranite na sobni temperaturi približno 12 do 18 ur, nato pa jih shranite v hladilnik.
Postrezite kot prilogo k jedem. Dober tek!