Popolna solata iz kumar

Za pikantnost tej jedi poskrbi korejski čili v prahu, imenovan gochugaru, vendar lahko, če ga nimate pri roki, uporabite tudi čili pasto.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kimchi se običajno pripravlja iz kitajskega zelja, daikona in korenja, a lahko naredite tudi različico s svežimi kumarami.

Svežina svežih kumar se popolnoma ujema s tipičnimi začimbami, ki jih dodajamo v kimchi – od čilija v prahu do česna in ingverja.

Sestavine:

450 g kumar
2 žlici čilija v prahu
1 žlica nasekljanega česna
1 žlica naribane jabolke
1 žlica sladkorja
1 žlica morske soli
1 čajna žlička ribje omake
½ čajne žličke nasekljanega ingverja

cucumber salad 5215 1280

Priprava:

1. Kumare operite s kožo in jih posušite s papirnato brisačo.

2. Narežite jih vzdolžno na četrtine, dolge približno pet centimetrov.

3. Postavite jih v večjo posodo in jih posolite z morsko soljo. Sol vtrite v kumare in pustite stati približno 20 minut.

4. Odcedite odvečno tekočino iz posode in obrišite odvečno sol.

5. V manjši posodi zmešajte naribano jabolko, sladkor, ribjo omako, nasekljan ingver in česen.

6. Nastalo zmes prelijte po kumarah.

7. Kumare prestavite v čiste kozarce in jih pokrijte. Kozarce hranite na sobni temperaturi približno 12 do 18 ur, nato pa jih shranite v hladilnik.

Postrezite kot prilogo k jedem. Dober tek!