V Portorožu se je danes začel zaključni simpozij projekta ERA katedra ISO-FOOD, ki se ukvarja z varnostjo in sledljivostjo hrane z uporabo izotopskih tehnik.
Na simpoziju sodeluje približno 100 raziskovalcev iz Slovenije in tujine. Ena glavnih tem simpozija pa je pristnost in sledljivost živil ter kakovost in varnost hrane.
Konference, ki poteka v Grand hotelu Bernardin, se udeležujejo najuglednejši raziskovalci v evropskem prostoru, med udeleženci pa je zaslediti tudi veliko mladih raziskovalcev. Letos se zato odločili, da bodo na konferenci ubrali format, ki bo privlačen tudi za tiste, ki jim je izotopska kemija španska vas.
Program simpozija tako zajema teme s področja živilstva, zdravja in prehrane. Spregovorili bodo torej o pristnosti in sledljivosti živil, kakovosti in varnosti hrane, o metrologiji v raziskavah živil, bazah podatkov in semantiki, nanomaterialih ter nanotehnologiji in metabolomiki.
Med torkovim večernim druženjem udeležencev konference bo potekal tudi kratka družbena popestritev konference, in sicer ISO-FOOD znanstveni slam, na katerem bo s triminutnimi predstavitvami na temo svojih raziskav nastopilo šest udeležencev konference, hkrati pa bo to tudi prikaz, da je mogoče raziskovalno in strokovno temo povedati tudi na zelo atraktiven in zanimiv način.