Povabilo na piransko podeželje

Istrsko podeželje ponuja čudovito priložnost za odkrivanje podeželskih kotičkov, nekoliko odmaknjenih od morja, izpostavlja lokalno istrsko tradicijo in zdravo domačo kulinariko. Turistično združenje Portorož aktivno skrbi, da obiskovalcem predstavi tudi ta bogati del naše turistične ponudbe.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Turistično združenje Portorož je z namenom, da bi obiskovalcem Portoroža in Pirana približali tudi manj obiskane kotičke destinacije, junija poskrbelo, da dva primestna avtobusa krasita fotografiji istrskega podeželja. Na eni sta fant in dekle, ki kukata izpod oljke, na drugi pa nona Marija iz Nove vasi, ki mesi kruh (pred dvema letoma je prav s pomočjo turističnega združenja nastopila v priljubljeni oddaji Pasta Grannies). Fotografiji spremlja večpomenski slogan Naj vas zapelje piransko podeželje.

 

 

Portoroško turistično združenje že leta podpira izvedbo prireditev na piranskem podeželju. Aprila v Padno vabi Praznik olja in bledeža, junija je pestro na vaškem prazniku v Sv. Petru, drugi konec tedna v juliju pa je posvečen Prazniku vina in česna v Novi vasi. Ta konec tedna, 13. in 14. julija, bodo tako vaščani odprli svoja slikovita dvorišča, prikazali stare običaje in obrti – tudi pletenje česnovih kit, ponudili svoje vino, česen in druge domače proizvode. Manjkali ne bodo tudi priljubljeni »pski« – mladi česnovi poganjki. Na ogled bodo vaške znamenitosti, zvečer pa se obeta odlična zabava ob zvokih glasbe.

 

V kratkem bo združenje izdalo novo zloženko s tremi kolesarskimi potmi, ki bodo obiskovalcem nudile lepo priložnost, da na aktiven način raziščejo podeželje. Prva pot pelje iz Portoroža do Tinjana (55 km v obe smeri), druga je krožna iz Padne do Marezig in nazaj (45 km), tretja pa pelje po delu Parenzane iz Portoroža do Poreča (194 km v obe smeri).

Letos je na pobudo Turističnega združenja Portorož zaživela nova brezplačna mobilna aplikacija Nexto – Zgodbe Strunjana, ki ponuja izobraževalen, interaktiven in privlačen način za raziskovanje Krajinskega Parka Strunjan. Skozi aktivno raziskovanje ključnih znamenitosti parka vas popelje glavni lik – črnoglavi galeb Marino, s katerim spoznavate naravno in kulturno dediščino, zanimive zgodbe ter anekdote o solinarjih in ribičih, rešujete uganke in se s pomočjo obogatene resničnosti zazrete v preteklost.