Pozabite na čupavce: Kokosove kocke, za katere ne potrebujete jajc

Te kokosove kocke so narejene iz rastlinskih sestavin, zato so primerne za vegane, pa tudi za tiste, ki ne prenašajo laktoze.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kokosove kocke so popolna poletna sladica – so mehke, lahke in okusne. Za njihovo pripravo ne potrebujete zapletenih sestavin ali veliko slaščičarskih spretnosti.

Ne potrebujete niti jajc, masla ali mleka. Te kokosove kocke so narejene iz rastlinskih sestavin, zato so primerne za vegane in tiste, ki ne prenašajo laktoze.

Kokosove kocke – sestavine:

Za biskvit:

180 ml kokosovega mleka iz tetrapaka
160 g gladke moke
150 g sladkorja v prahu
90 ml rastlinskega olja
10 g koruznega škroba
1 žlica pecilnega praška
1 čajna žlička jabolčnega kisa
1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
1 čajna žlička kokosovega ekstrakta
½ čajne žličke soli

Za kremo:

350 g sladkorja v prahu
200 g rastlinskega sirovega namaza
100 g margarine sobne temperature
100 g naribane kokosove moke za posipanje
1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

kokosove kocke

Kokosove kocke – priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pravokoten pekač namažite z oljem in/ali ga obložite s peki papirjem ter postavite na stran.

V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, koruzni škrob, pecilni prašek in sol. V drugi skledi zmešajte rastlinski nadomestek mleka s kisom, oljem, vanilijevim ekstraktom in kokosom. Suhe in mokre sestavine zmešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.

Zmes prelijte v pripravljen pekač in pecite približno 30 minut.

kokosove kocke

Preden biskvit vzamete iz pečice, z zobotrebcem preverite, ali je pečen.

Biskvit popolnoma ohladite, nato pa ga premažite s smetano in kokosovo moko.

Pripravite kremo: Z mešalnikom zmešajte margarino in rastlinski nadomestek kremnega sira v gladko zmes. Postopoma dodajajte sladkor v prahu, dokler se sestavine ne združijo. Dodajte vaniljev ekstrakt in vse dobro premešajte.

Sladico postavite v hladilnik za približno eno uro, nato jo narežite na kocke in postrezite. Dober tek!