×

Poznate najboljše gostilne v slovenski Istri?

Predstavljamo vas seznam najboljših restavracij v slovenski Istri po izboru novinarja Dnevnika Mihe Firsta.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po mnenju novinarja so “tisti, ki so bili med najboljšimi prej, so najboljši tudi zdaj, čeprav se zdi, da bi v naših istrskih vaseh zlahka prenesli še kakšno resnejšo oštarijo, po vzoru tistih čez mejo.” Med najboljše restavracije se je po Dnevnikovem izboru uvrstila tudi restavracija v Marini Portorož, ki stavi na razkošno mediteransko kuhinjo.

Kaj pa cene? Novinar poudarja, da so “v tem delu Slovenije so v povprečju nekoliko nižje kot v Ljubljani, na Bledu ali v Kranjski Gori.”

Kam torej zaviti, če želite dobro jesti?

Hiša Torkla Korte ponuja fuzijo istrske in moderna kuhinje. Če si zaželite meso, ga pripravijo pred vami v kaminu. 60 evrov na osebo boste odšteli za degustacijo s petimi jedmi, dodaja First, ki vinsko karto označi kot solidno.

Restavracija Marina Portorož prepriča “s svežimi morskimi jedmi, katerih recepti so enostavni, a vseeno avtorski, in če sprva prednjačijo hladne morske jedi, si na koncu pomagajo z divjimi ribami in ponudbo Irene Fonda.” Tudi tu vas bo degustacija petih ali šestih jedi stala 60 evrov.

Gostilna Sonja Izola je “napredovala na vseh področjih.” Cena na osebo se giblje med 30 do 40 evrov. Specialitete, ki jih pripravljajo iz rib, školjk in rakov, pa so “delo kuharskih mojstrov na najvišji ravni.”

Restavracija Sophia Portorož ponuja kuharjev meni za 125 evrov (šest jedi). Ponuja najboljše sestavine, izvrstne jedi in izbrano vinsko karto.

sophia kempinski palace portoroz

V La Bottega Dei Sapori Piran “pripravljajo tradicionalne jedi zelene in modre Istre ter jih le toliko modernizirajo, da dobijo svoj lastni izraz. Pa naj gre za testenine, morske predjedi ali jedi s tartufi,” piše First. Za štirihodni meni boste odšteli okoli 45 evrov.

Marina Izola prisega, kot piše novinar Dnevnika na sledljivo kuhinjo. Gre za kuharja, ki se potrudi, da ima praktično vse, kar dobite na krožniku, pa naj gre (predvsem) za ribe, meso, zelenjavo ali sadje, svojega avtorja.” Imajo dober izbor vin. Pethodni meni vas bo stal 50 evrov.

Aktualne novice