Na pomladnem Tednu restavracij sodeluje kar 25 restavracij, nosilk znaka Slovenia Green Cuisine, ki so podpisale Zavezo za trajnostno gastronomijo Slovenije, ki jo sestavlja sedem trajnostnih načel.
Zaveza temelji na slovenskih gastronomskih posebnostih, na avtentičnih in sezonskih jedeh z lokalnim značajem in s tem tudi izpostavlja izjemen pomen kratkih dobavnih verig visokokakovostnih lokalnih ponudnikov živil ter priporoča strežbo sveže pitne vode, saj je ta visoke kakovosti, ob tem pa ni potrebe po dodatni embalaži. Gostinske ponudnike stimulira k zmanjševanju količine odpadkov, k izločitvi plastike za enkratno uporabo in k trajnostni uporabi naravnih virov.
V obalno-kraški regiji bo pri dogodku sodelovalo 48 restavracij, katerih seznam lahko preverite na tej povezavi. Cena menijev v restavracijah z 1 srčkom bo 23 €, v restavracijah z 2 srčkoma 25 €, v najbolje ocenjenih restavracijah s 3 in 4 srčki pa 28 €.
Rezervacije se odprejo v ponedeljek, 13. marca.