Torta z jagodami: Sestavine za 12 porcij
4 jajca
100 g sladkorja
12 žlic olja
100 ml mleka
1 vanilijev sladkor
0,5 limone (samo lupinica)
1 pecilni prašek
8 žlic gladke moke
6 žlic ostre moke
Dodatno
1 kg jagod
sladkor za posip jagod
2 vrečki stepene smetane
Torta z jagodami – priprava
Jajca in sladkor stepemo, da postane penasto, nato pa postopoma dodamo ostale sestavine za biskvit. Zmes vlijemo v namaščen pekač in pečemo 25 minut pri 180 °C.
Biskvit ohladimo, nato nanj razporedimo jagode – predhodno jih operemo in narežemo na kolobarje. Po želji jagode potresemo z malo sladkorja.
Na jagode nanesemo dve plasti stepene smetane, ki smo jo pripravili po navodilih na vrečki. Ohladimo biskvit, ga narežemo in postrežemo.
Dober tek!