Pričenjajo se jesenske vadbe »DIHAMO Z NARAVO!«

Po poletnem premoru se Društvo šola zdravja vrača z vodenim sproščanjem v naravi, ki se imenuje »DIHAMO Z NARAVO«. Gre za enourno brezplačno aktivnost na prostem, s katero krepijo telesno in duševno zdravje.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pri projektu se zavedajo, da sodobni človek vse težje pride do občutka miru v sebi. Posledica vse hitrejšega življenjskega tempa je vse bolj nemiren um, saj je živčni sistem podvržen nenehnim dražljajem. Tako so v enourno vadbo vključene tehnike umirjenega giba za razgibanost hrbtenice, dihalne vaje za zavestno poglabljanje diha, meditacija in tehnika t.i. tapkanja, ki še posebej blagodejno vpliva na živčni sistem. Skupek različnih tehnik sproščanja so sestavili z namenom, da bi posameznik lažje prišel do občutka umirjenosti, se zavedal sebe in svojih čustev, ter da bi mu osvojene tehnike prišle prav na vseh življenjskih področjih.

Aktivnosti projekta »Dihamo z naravo« v letošnjem letu potekajo na 24 lokacijah po Sloveniji. Vadbe potekajo vse od marca do oktobra in so primerne za vse generacije. Po poletnem premoru bodo vadbe enkrat tedensko izvajali v septembru in oktobru, z ustrezno usposobljenimi vaditelji tudi v Kopru, Športni park Bonifika.

Vabimo vas, da se udeležite BREZPLAČNE tedenske vadbe Dihamo z naravo, ki v KOPRU, Športni park Bonifika (zbirno mesto pri belih kontejnerjih za OŠ Koper) poteka ob SREDAH ob 17.30 uri.

Za prijavo na vadbo pišite na: tamara.kp1@gmail.com ali pokličite telefon 031/384-227. Prijava je priporočljiva, saj vas lahko vaditeljica v primeru slabega vremena ali drugih nepredvidljivih situacijah, obvesti o morebitni odpovedi vadbe.

Več informacij se nahaja tudi na spletni strani: https://solazdravja.com/category/dihamo-z-naravo/

 

Tamara Koren Pečar, DZN Koper