Prijeli vlomilke, ki so kradle v centru Kopra

Policisti Policijske uprave Koper so v preteklih 48 urah s področja kriminalitete obravnavali 1 vlom v stanovanjsko hišo, 2 vloma v poslovni prostor, 3 vlome v kleti, 2 tatvini, 4 kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari

Deli novico s tvojimi prijatelji

V soboto, 23. 12. 2023, v večernih urah, so tri ženske vlomile v dve hiši na območju centra Kopra ter odtujile več kosov zlatnine, gotovine in druge vrednejše predmete, v skupni vrednosti več tisoč evrov. Pri enem od vlomov jih je zalotil lastnik in jih zadržal do prihoda policije. V nadaljevanju so bile državljanke Hrvaške (stare 30, 28 in 23 let) privedene k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse tri odredil pripor.

Tako iz Policijske uprave občane opozarjajo na samozaščitne ukrepe in pozivajo, da v prazničnem obdobju ob odhodu od doma zaklepajo vsa okna in vrata ter v bivalnih prostorih pustijo prižgano luč, s čimer dajo videz, da prostori niso prazni.

V torek preko noči je nekdo vlomil v kolesarnico enega od stanovanjskih blokov v Izoli in izvršil tatvino dveh koles. Lastnika je oškodoval za 1.300 evrov. Isti dan je v Portorožu nekdo vlomil v klet enega od stanovanjskih blokov in iz nje izvršil tatvino kompresorja Black&Decker. Lastnika je oškodoval za 150 evrov. Sledi kazenska ovadba. V torek ob 18.47 so na OKC PU Koper prejel obvestilo občana iz okolice Kozine, ki je naznanil, da so mu tekom dneva vlomili v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je pregledal notranjost in izvršil tatvino zlatnine in denarja. Lastnika je oškodoval za 3.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Sledi kazenska ovadba.

Iz lokala ukradel dve staklenici alkohola

Zvečer ob 23.39 so na PU Koper bili obveščeni o vlomu v enega od gostinskih lokalov v Kopru. Iz notranjosti je neznani storilec izvršil tatvino dveh steklenic alkoholne pijače. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.