PRIPOVEDI O VINU Z MARJANOM SIMČIČEM

V Restavracijo Marina Portorož so se ponovno vrnili tradicionalni vinski večeri »Pripovedi o vinu«, kjer gostimo slovenske vinarje, spoznamo njihova vina ter okusimo, kako se dopolnjujejo  z gurmanskimi stvaritvami našega chefa Jerneja Podpečana.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Iz srca Goriških brd nas je v petek, 3. februarja obiskal priznan vinar Marjan Simčič ter nam predal zgodbo o dragoceni kulturi briškega vinarstva. Toplo primorsko sonce, mediteranski veter ter bogata briška zemlja so ustvarili idealne pogoje za nastanek edinstvenih vin Simčič.

sim

Kakovost njihovih vin potrjujejo tudi ocene uglednih vinskih kritikov z vsega sveta. Tako je športni časopis “La Gazzetta dello Sport” leta 2016 uvrstil prav njihovo Rebulo Opoka, na prvo mesto najboljših vin na svetu.

 

Vtisi vinarja Simčiča zaobjamejo vzdušje druženja ob kozarcu žlahtne pijače:

Capture 7

Vinski večer je nastal v sodelovanju s slovenskim zastopnikom mednarodne prestižne navtične korporacije – MennYacht Group. Podjetje se ukvarja s prodajo in najemom luksuznih plovil in ima sedež prav v Marini Portorož. Vodi ga direktor Matjaž Murko, ki z navdušenjem pozdravlja tovrstne dogodke s sledečimi besedami:

Capture 6

»Odlična vina, visoka kulinarika in bogata dediščina italijanske glasbe 60-tih let so vsekakor del kulture tudi naših znamk, kot so Riva in Ferretti. Z Marino Portorož uspešno sodelujemo že vrsto let in odkar je Restavracija v marini ponovno zaživela, smo izredno veseli, da lahko pripomoremo k organizaciji dogodkov, kot je bil vinski večer z vinarjem Marjanom Simčičem, ki bogatijo obalno dogajanje z novimi doživetji.«

 

V pomlad vstopamo z novimi projekti, vinskimi večeri ter izobraževalnimi delavnicami, ki bodo nadgradile enogastronomsko ponudbo Obale. Prihodnjo sredo, 22. 2. 2023 tako pričnemo s sklopom petih izobraževalnih vinskih večerov, ki jih bo vodil hišni sommelier David Alaimo. Na delavnicah si bodo udeleženci obogatili znanje o vinu ter spoznali veliko zanimivosti iz sveta sommelierstva.

 

Mesec marec in april bomo oplemenitili še z dvema dogodkoma.

 

V petek, 17. marca se bo na vinskem večeru predstavil vinar Miha Batič iz Šempasa pri Novi Gorici, ki sodi med tiste vinarje, pri katerih je že ime jamstvo za kakovost, njihova rdeča vina pa gredo v tujini za med.

 

V petek, 14. aprila pa pride na vrsto vinar Andrej Erzetič iz Višnjevika, ki se ponaša s častnim nazivom rojstni kraj rebule. Kmetija Erzetič je prva v Brdih, ki ponuja obe sorti vin – tako rumeno kot črno rebulo.

 

Spremljajte pestro dogajanje na naših družbenih omrežjih in nas obiščite v zavetju jadrnic, v samem srcu portoroške marine.

Vabljeni v Restavracijo Marina Portorož.