Razlog, zakaj ne puščajte polnilnika v vtičnici brez telefona

Čeprav smo včasih preleni, da bi po polnjenju telefona odklopili polnilnik, so tukaj razlogi, zakaj bi se tega vseeno mogli lotit.l

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tudi ko se telefon ne polni na polnilniku in je v vtičnici, polnilec še vedno porablja energijo.  To so trije razlogi, zakaj bi morali polnilec pustiti nekje drugje:

Nevarnost požara

Ena največjih nevarnosti, če pustite polnilnik priklopljen, je nevarnost požara. Če se polnilec pregreje, obstaja možnost, da se kaj vname. Še posebej nevarno ga je pustiti v vtičnici ponoči, ker obstaja možnost, da osebe ne bo v bližini in ne bo opazil ognja.

Visoki računi za elektriko

Druga slaba stran, če pustite polnilnik priklopljen, je, da lahko poveča vaš račun za elektriko. Tudi če telefon ni priključen na polnilnik, sam polnilec še vedno porablja energijo. Če je prižgan ves čas, gre denar za plačilo računa za elektriko.

Porabi energijo

Poleg povečanih računov za elektriko se porablja tudi energija. Če polnilec pustite vklopljen, uporablja napajanje iz vtičnice, kar pomeni, da porabljena energija vpliva na zrak v vašem domu, zaradi česar je toplejši in bolj onesnažen.