Razstava o Istrabenzu gostuje v Mali loži

Deli novico s tvojimi prijatelji

V Mali loži pod volti Pretorske palače si lahko do konca aprila ogledate razstavo, ki so jo ustvarjalci posvetili nekdaj enemu pomembnejših koprskih, primorskih in tudi državnih podjetij. Na razstavi je predstavljeno dogajanje v Istrabenzu od leta 1948 in ustanovitve dalje, pa vse do zaključka lastninskega preoblikovanja leta 1996.

 

Prenovljena Mala loža, ki je v prejšnjih tednih in mesecih gostila že vrsto zanimivih razstav, je tokrat v znamenju Istrabenza, nekdaj pomembnega podjetja v naši okolici. Kot je izpostavila avtorica razstave dr. Jedert Vodopivec Tomažič, so se želeli pokloniti podjetju in zaposlenim, ki so skupaj ustvarjali in gradili podjetje. Gre za utrinke in fotografije dejavnosti in poslovanja Istrabenza v obdobju, ko je bilo podjetje v družbeni lasti, in sicer od ustanovitve dalje, pa do zaključka lastninskega preoblikovanja.

 width=

Nosilec projekta je Pokrajinski arhiv Koper, razstavo je oblikovala Mateja Tomažinčič, svoje spomine, fotografije in utrinke so prispevali številni, ki so živeli z Istrabenzom. Vsi, ki bi si to želeli, si lahko razstavo v Mali loži ogledajo ves mesec.

 width=

Vir in foto: E-Koper