RD Koper za zadetek prekratki

Deli novico s tvojimi prijatelji

Včeraj so kopski rokometaši v boju s Celjani pokazali odlično igro in vendar jim je zmaga za las ušla. Kljub temu fantje ostajajo optimistični in se že veselijo domače tekme, ki bo prihodnji vikend, natančneje v soboto, potekala v Areni Bonifika, ko se bodo pomeri z ekipo RD Riko iz Ribnice.

Tekmo so koprski rokometaši odprli hrabro in na krilih razpoloženega Grege Krečiča držali korak s Celjani, pri katerih je izstopal William Accambray. Obrambi obeh ekip sta bili slabši del igre, kar se je poznalo pri visokem rezultatu. Večino prvega polčasa so gostje držali rahlo rezultatsko prednost, ki je znašala največ dva zadetka. Zadnji napad v prvem delu so Koprčani kjub temu uspešno zaključili in šli na odmor pri visokem rezultatu 19:17.

V nadaljevanju je bilo pričakovati reakcijo serijskih državnih prvakov vendar je trener Uroš Rapotec, s sicer omenjenimi rotacijami, držal visok ritem igre, kar visokim in težjim Celjanom ni ustrezalo. Pri zaostanku za zadetek so gostje dosegli tri zaporedne gole in unovčili daljšo klop in večjo izkušenost. Vendar s strani RD Koper ni bilo popuščanja in predaje, igralci so verjeli v zmago in ko je Adam Bratkovič v 54. minuti zadel za 31:29 je bila le – ta že blizu. V napeti končnici kljub temu niso uspeli več zadeti in Celjani so se veselili zmage.