POKUKAJMO V KUHINJO ZNANIH OBRAZOV
Maša Trubačev
Pred nami so še zadnji poletni dnevi … Zadnji trenutki brezskrbnega uživanja na plaži, v dobri družbi in odlični hrani. In kako bomo zaključili naše poletne jedi? Ja, z mamljivim morskim krožnikom.
Tokrat nam ga je pripravila Maša Trubačev! Krasna Master Chefinja, ki je v minulih mesecih zavihala rokave, se še bolj povezala s kulinariko in gradila na svojem kuharskem znanju. Jeseni bo pričela s kulinaričnimi delavnicami, s katerimi bo širila vse svoje znanje.
»Poleti imam najraje morsko hrano, pa kakšne lažje hladne jedi in seveda solate. Najraje kuham jedi, ki ne vzamejo veliko časa za pripravo, saj sem po navadi bolj leteča in iščem načine, kako bi lahko kar najhitreje pripravila lahek in okusen obrok.«
In prav takšen obrok je tokrat pripravila za nas.
Sipa v vinu s kremno polento
Sestavine za sipo:
1 kg očiščene sipe, narezane na kolobarje
1 kg nasekljane čebule
3 nasekljani stroki česna
1 dcl olivnega olja
2 dcl belega vina
5 žlic paradižnikove mezge
sol, poper
3 lovorjevi listi
Sestavine za polento:
1 skodelica instant polente
2 žlici masla
2 žlici parmezana
2 skodelici mleka
3 skodelice vode
Priprava sipe:
- Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen in pražimo, dokler čebula ne postekleni.
- Dodamo sipo in kuhamo toliko časa, da tekočina skoraj povsem izhlapi. Zalijemo z vinom, kuhamo 2 minuti in dodamo paradižnikovo mezgo, poper, sol in lovorjeve liste.
- Ob stalnem mešanju kuhamo približno 90 minut, da se sipa zmehča.
Priprava kremne polente:
- V loncu zavremo mleko in vodo, solimo in vmešamo polento. Kuhamo jo po navodilih iz vrečke.
- Odstavimo z ognja, dodamo parmezan in maslo, dobro premešamo in jo serviramo s sipo.
Wuala! Prava poletna pojedina je tu!
Ji še ne sledite? Kaj čakate? Na Instagramu ima profil maša.meša. Pa dober tek!
Klara Beltram