S svojo sočnostjo, prijetno sladkobo korenja in bogatim okusom kakava bo navdušila tako otroke kot odrasle. Hrskavi orehi dodajo zanimivo teksturo, osvežilna krema s pomarančnim sokom pa lepo poveže vse okuse. Ta torta ni le okusna, ampak tudi čudovita na pogled – še posebej, če jo okrasiš z marcipanovimi korenčki in drobtinami, ki spominjajo na vrt. Popolna velikonočna sladica, ki bo postala nova praznična tradicija!
Biskvit:
- 300 g naribanega korenja
- 60 g grobo sesekljanih orehov
- 200 g masla sobne temperature
- 120 g sladkorja
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja
- 4 jajca
- 300 g moke
- 1 zavojček pecilnega praška
- ščepec soli
- 60 g kakava za peko
- 120 ml mleka
Krema:
- 150 g kremnega sira
- 15 g sladkorja v prahu
- 2 žlici pomarančnega soka
Za okras:
- marcipanove korenčke
Priprava:
- Pekač obložite s papirjem za peko in pečico segrejte na 160 °C (zgornje in spodnje gretje).
- Maslo, sladkor in vaniljev sladkor stepajte približno 2 minuti, da postane zmes penasta.
- Postopoma dodajajte jajca – eno po eno – in medtem neprenehoma mešajte.
- V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sol in kakav.
- Mešanico moke in mleko izmenično dodajajte jajčni zmesi in rahlo mešajte.
- Nato vmešajte nariban korenček in sesekljane orehe.
- Zmes vlijte v pripravljen pekač in pecite približno 60 minut.
- Ko je biskvit pečen, ga popolnoma ohladite, nato previdno odstranite iz pekača.
- Zgornjo plast biskvita odrežite in jo nadrobite – to boste uporabili za dekoracijo.
Za kremo:
Zmešajte kremni sir, sladkor v prahu in pomarančni sok ter premažite po ohlajenem kolaču.
Po vrhu potresite nadrobljeno skorjico, da ustvarite učinek “zemlje”, in jo rahlo pritisnite. Na koncu dodajte marcipanove korenčke za prikupno in pomladno dekoracijo.