Za testenine “marry me” lahko uporabite katero koli vrsto testenin, vendar boste najboljše rezultate dosegli s takšnimi, ki lahko “popijejo” veliko omake.
Testenine kombinirajte s kozicami, pa tudi s prijetno kremno omako. Pri pripravi uporabimo posušene paradižnike, lahko pa tudi olje, v katerem so bili konzervirani.
Sestavine:
500 ml piščančje jušne osnove
400 g očiščenih kozic
400 g suhih testenin
250 g smetane za kuhanje
150 g listov sveže špinače
70 g posušenih paradižnikov + olje
30 g naribanega parmezana
3-4 stroki česna
2 žlici paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička mešanice mediteranskih začimb
sol in poper po želji
čili v prahu po želji
sveža bazilika za serviranje
Priprava:
Testenine skuhamo al dente v slani vodi po navodilih na embalaži. Odcedimo in odstavimo.
V večji ponvi ali loncu segrejte malo olja iz suhih paradižnikov in na kratko popecite očiščene kozice, ki ste jih po okusu solili in poprali. Segrevajte jih dve do tri minute, dokler ne spremenijo barve. Odstavimo jih in pokrijemo z aluminijasto folijo.
V isto ponev dodamo še olje iz posušenih paradižnikov in približno minuto pražimo sesekljan česen. Dodamo narezane posušene paradižnike in paradižnikov koncentrat, dobro premešamo in vse skupaj dušimo še približno minuto. V ponev ali lonec vlijemo piščančjo osnovo in smetano za kuhanje ter začinimo z mešanico mediteranskih začimb.
Omako kuhamo približno pet minut, da se sestavine povežejo. Nato dodajte svežo špinačo in pustite, da zelenjava oveni. Dodamo kuhane testenine, kozice in nariban parmezan.
Vse dobro premešamo in postrežemo s svežo baziliko.