Kapri torta je ena najbolj iskanih tort trenutno, in če je še niste poskusili, je zdaj pravi čas.
Kapri torta – sestavine:
Osnova:
150–160 g petit piškotov
Jagodna krema:
1 l jagodnega soka
3 jagodni pudingi
100 g sladkorja
Vaniljeva krema:
1 l mleka
3 vaniljevi pudingi
150 g sladkorja
200 g margarine ali masla (sobne temperature)
Čokoladna glazura:
150 g čokolade za kuhanje
50 ml olja
Okras:
500 ml stepene smetane

Kapri torta – priprava:
Na pladenj položite obroč s premerom 26 cm. Na dno razporedite petit piškote, ne da bi jih prej namočili.
V skledi zmešajte jagodni puding, sladkor in 200 ml jagodnega soka. Preostali sok vlijte v kozico in segrevajte do vretja. Odstavite z ognja, vmešajte pripravljeno zmes in ponovno zavrite, dokler se ne zgosti. Vročo smetano takoj prelijte čez piškote in pustite, da se ohladi.
V skledi zmešajte vaniljev puding, sladkor in 200 ml mleka. Preostanek mleka v kozici zavrite. Ko mleko zavre, odstavite z ognja in vmešajte mešanico s pudingom. Ponovno segrejte na nizek ogenj in kuhajte, dokler se ne zgosti. Vroč puding preložite v skledo, pokrijte s prozorno folijo in pustite, da se popolnoma ohladi.

Ohlajeno smetano zmiksajte, nato dodajte maslo ali margarino in na kratko zmiksajte, dokler ni gladka. Smetano enakomerno razporedite po ohlajeni jagodni kremi.
Olje prelijte čez čokolado in jo stopite nad paro ali v mikrovalovni pečici. Glazuro enakomerno prelijte po vaniljevi kremi.
Torto postavite v hladilnik, da se strdi, nato previdno odstranite obroč.
Stepeno smetano stepite, dokler se ne strdi. Celotno torto premažite s stepeno smetano. S slaščičarsko vrečko po želji okrasite robove ali vrh torte. Torto hranite v hladilniku do serviranja.





