Sestavine:
-
1 l mleka
-
½ čajne žličke soli
-
250 g pšeničnega zdroba
-
150 g parmezana
-
2 rumenjaka
-
3 žlice masla
-
1 ščepec kajenskega popra ali čilija
-
2 žlici parmezana za posip
Priprava:
Zlijte mleko v posodo, dodajte sol in segrevajte, dokler skoraj ne zavre. Ko se pojavijo mehurčki, med živahnim mešanjem dodajte zdrob in mešajte približno 20 sekund. Nato zmanjšajte temperaturo in nadaljujte z mešanjem, dokler se zmes ne zgosti, nato odstavite z ognja.
Vmešajte maslo, nariban parmezan in rumenjaka ter hitro mešajte, da se rumenjaka ne strdita. Zmes preložite v pripravljen pekač, jo enakomerno razporedite in prekrijte s folijo. Postavite v hladilnik za približno pol ure, da se strdi. Pekač namastite z maslom. Z modelčki izrežite kroge iz ohlajene zmesi in jih zložite v pekač. Premažite jih s stopljenim maslom ter posujte s kajenskim poprom in parmezanom.
Pecite približno 25 minut v pečici, ogreti na 200 °C, nato pa jih na kratko zapecite na zgornji rešetki, da rahlo porjavijo.





