Rimski njoki: hiter in okusen italijanski recept

Rimski njoki so rešitev, ko si zaželite nekaj hitrega in okusnega, hkrati pa so lahko tudi izvrstna priloga, kadar potrebujete nekaj učinkovitega in dobrega. Za pripravo se ne uporablja krompir, temveč pšenični zdrob, jed pa obogatita parmezan in maslo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine:

  • 1 l mleka

  • ½ čajne žličke soli

  • 250 g pšeničnega zdroba

  • 150 g parmezana

  • 2 rumenjaka

  • 3 žlice masla

  • 1 ščepec kajenskega popra ali čilija

  • 2 žlici parmezana za posip

Priprava:

Zlijte mleko v posodo, dodajte sol in segrevajte, dokler skoraj ne zavre. Ko se pojavijo mehurčki, med živahnim mešanjem dodajte zdrob in mešajte približno 20 sekund. Nato zmanjšajte temperaturo in nadaljujte z mešanjem, dokler se zmes ne zgosti, nato odstavite z ognja.

Vmešajte maslo, nariban parmezan in rumenjaka ter hitro mešajte, da se rumenjaka ne strdita. Zmes preložite v pripravljen pekač, jo enakomerno razporedite in prekrijte s folijo. Postavite v hladilnik za približno pol ure, da se strdi. Pekač namastite z maslom. Z modelčki izrežite kroge iz ohlajene zmesi in jih zložite v pekač. Premažite jih s stopljenim maslom ter posujte s kajenskim poprom in parmezanom.

Pecite približno 25 minut v pečici, ogreti na 200 °C, nato pa jih na kratko zapecite na zgornji rešetki, da rahlo porjavijo.