Robert Fakin je spet piranski podžupan

Robert Fakin je od 1. junija podžupan Občine Piran.

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Zaradi občutnega povečanja obsega in zahtevnosti naložb, ki ji vodi in načrtuje Občina Piran, sem se odločil, da za to področje imenujem tretjega podžupana”, je na svojem Facebook profilu zapisal piranski župan Andrej Korenika in k temu dodal: “Koordiniranje investicij v Občini Piran od 1. junija vodi Robert Fakin, ki se je v vlogi podžupana že preizkusil in verjamem, da ima dovolj znanja in izkušenj, da bo upravičili moje zaupanje in zaupanje občank in občanov”.

Skrbel bo za naložbe

Novico nam je danes potrdil tudi Fakin, ki je dejal, da bo njegova osrednja skrb koordinacija naložb, ena od glavnih nalog pa razvoj nove obrtne cone v Dragonji. “V naši zaspani občini imamo po dolgem času župana, ki je razvojno naravnan in si upa narediti preboj”, optimistično pravi Robert Fakin, ki dodaja, da je prepričan, da bo s svojimi izkušnjami lahko pomagal aktualni ekipi.

Fakin podžupan že v drugo

Sicer je Robert Fakin vlogo podžupana Občine Piran opravljal že v mandatu župana Đenia Zadkovića, s katerim sta se sicer zaradi različnih pogledov predčasno razšla.

Na zadnjih lokalnih volitvah leta 2022 je kandidiral za piranskega župana kot neodvisen kandidat.

Sicer je domačin Robert Fakin v širši javnosti znan kot dolgoletni uspešni direktor kmetijske zadruge Agraria, svojčas pa je bil tudi na čelu vinske kleti Vinakoper. Že drugi mandat je član Občinskega sveta Občine Piran.