S ponedeljkom avtobusi po običajnem voznem redu

Deli novico s tvojimi prijatelji

 

Vlada je sklenila, da se s ponedeljkom odpravi omejitev gibanja med občinami in se dovoljuje zbiranje do deset ljudi. Prav tako se v šole vračajo vsi učenci osnovnih šol, avtobusi mestnega prometa pa bodo znova vozili po rednem voznem redu. Mestna občina Koper občanke in občane opozarja, naj ne pozabijo na preventivne ukrepe.

Avtobusi mestnega prometa bodo s ponedeljkom znova vozili po rednem voznem redu, brezplačna Kurjerca pa bo do nadaljnjega vozila z enim vozilom. Z njo se lahko naenkrat pelje samo ena oseba oziroma dve, če gre za člane istega gospodinjstva, namenjena pa je prevozom do zdravstvenega doma, lekarne in trgovin v starem mestnem jedru.

Pri izvajalcu mestnega avtobusnega prometa Arriva Dolenjska in Primorska, d. o. o. potnike pozivajo, naj na avtobus vstopajo le, če so zdravi, ob tem naj upoštevajo higieno kašlja, spoštujejo primerno medsebojno razdaljo, nosijo zaščitno masko, si pri vstopu in izstopu razkužijo roke ter se med vožnjo dotikajo čim manj površin v avtobusu. Potniki naj uporabljajo le dovoljene sedeže in označena stojišča, vozovnice pa kupijo v predprodaji. Za plačilo prevoza naj v čim večji meri uporabljajo brezkontaktne kartice, nakup vozovnic na avtobusih mestnega prometa Koper pa ni možen.

Čeprav je Vlada RS v zadnjem tednu zaradi splošno boljše epidemiološke slike in upada števila na novo potrjenih okužb po vsej državi začela postopoma rahljati ukrepe, so razmere v Mestni občini Koper še vedno zelo resne. Mestna občina Koper zato občanke in občane poziva, naj še naprej dosledno spoštujejo zaščitne ukrepe in se, če je le možno, izogibajo druženju.