Sardele iz pečice: Brez nadležnega špricanja olja in nereda v kuhinji

Sardele, pečene v pečici, so odlična izbira, če želite zdrav, hiter in okusen obrok – brez nereda v kuhinji, ki ga povzroča nadležno cvrtje. Pečene v foliji ali rahlo pokriti posodi, sardele ostanejo sočne, vonjave in maščoba pa so pod nadzorom.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sardele iz pečice – sestavine

500 g svežih sardel
oljčno olje
sol, poper
drobtine
česen in peteršilj (po želji)
limona za serviranje

sardele

Sardele iz pečice – priprava

Sardele očistite in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Rahlo začinite s soljo, poprom in olivnim oljem. Če želite bogatejši okus, drobtine zmešajte z malo sesekljanega peteršilja in strtim česnom ter mešanico enakomerno porazdelite po ribi.

Pečico segrejte na 200 stopinj in pecite 15 do 20 minut, dokler sardele niso rahlo porjavele in hrustljave na robovih.

Postrezite takoj, z rezino limone, kuhanim krompirjem ali preprosto solato – toplo, preprosto in popolno za vsak dan.

Dober tek!