Šest optimistov za najmlajše izolske jadralce

Deli novico s tvojimi prijatelji

Župan Danilo Markočič jevčeraj slovesno predal šest jadrnic razreda optimist Jadralnemu klubu Burja Izola in Jadralnemu klubu Olimpic Izola.

 

Nakup jadrnic s pripadajočo opremo, ki bodo namenjene šoli jadranja za osnovnošolce, je naročila Občina Izola. Tri je prejel jadralni klub Burja, tri pa jadralni klub Olimpic. Ob tej priložnosti je Matjaž Musa, predsednik kluba Olimpic, povedal: »Že deveto leto zapored izolskim četrtošolcem omogočamo tedenski tečaj jadranja, kjer se otroci naučijo osnovnih jadralskih veščin. Mladih tečajnikov je okrog 200, zato smo občini hvaležni za dodatno opremo.« Tudi Slavko Žbogar, predstavnik jadralnega kluba Burja, je izrazil zadovoljstvo za podarjene čolne.

 

Plovila je dobavilo podjetje Exo Boat iz Ankarana. Skupna vrednost jadralnih čolnov znaša dobrih 14.000 evrov. Župan Danilo Markočič je ob tem izrazil zadovoljstvo, da so jadrnice produkt slovenskega proizvajalca in da na ta način občina podpira tudi lokalno gospodarstvo.

 width=

Predvidoma do konca julija bosta dobavljena še veslaška čolna, namenjena šoli veslanja za osnovnošolce. Občina ju bo predala Veslaškemu klubu Argo Izola.

 

»Dobro je, da se mladi ukvarjajo s športom in da jih kot občina pri tem podpiramo,« je sklenil župan.