Šest živil, ki lahko povzročijo glavobol

Zdravniki pojasnjujejo, da lahko glavobole sprožijo različni dejavniki, kot so pomanjkanje spanja, stres ali nenadne vremenske spremembe, pa tudi nekatera živila.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po pisanju hrvaškega portala index.hr, pa se lahko glavobol pojavi tudi kmalu po jedi. Kadar se to zgodi, je razlog najpogosteje v določenih živilih.

 

Hrana, ki povzroča glavobol:

 

Če se glavobol pogosto pojavi sredi ali kmalu po jedi, obstaja velika verjetnost, da je vzrok za to uživanje določene hrane. Tukaj so živila, ki povzročajo glavobol:

 

  • čokolada
  • rdeče vino in druge alkoholne pijače
  • kava
  • zreli siri
  • mesni izdelki
  • umetna sladila.

 

Kot pojasnjujejo strokovnjaki, ta živila vsebujejo določene spojine, ki so lahko sprožilec glavobola, pogosto tudi migrene. Čeprav je uživanje v zmernih količinah v redu, se lahko v primeru pretiravanja soočimo z neprijetnimi bolečinami.