Čeprav vsebuje veliko dragocenih hranilnih snovi, je ena tistih živil, ki jih mnogi ne marajo. Če ste tudi vi med njimi, preizkusite amiški način priprave.
Amiši ga pripravljajo na pari, nato pa ga združijo s praženim čebulo in nekaj kisle smetane, ki jo dobro začinijo s soljo, poprom in drugimi začimbami po želji ter postrežejo kot prilogo k jedi.
Sestavine:
650 g brstičnega ohrovta
500 g kisle smetane
2 žlici masla
1 čebula
sol in poper po želji
Brstični ohrovt s čebulo in kislo smetano – priprava:
-
Očistite brstični ohrovt – odstranite odebeljeno steblo in ga termično obdelajte po želji, dokler ne postane mehak. Lahko ga spečete v pečici, pripravite na pari ali skuhate v rahlo osoljeni vodi.
-
V ponvi stopite maslo in na njem popražite nasekljano čebulo. Pražite jo približno pet do sedem minut, da se zmehča in dobi lepo zlato-rjavo barvo.
-
Štedilnik ugasnite. V ponev dodajte termično obdelan brstični ohrovt in kislo smetano. Začinite s soljo, poprom in drugimi začimbami po želji, kot so česen v prahu, dimljena paprika ipd. Vse dobro premešajte in postrezite.
Dober tek!