Sladica, ki jo morate poskusiti: Kakijeva torta brez moke

Ta kakijeva torta brez moke je sladica, ki navduši z bogatim čokoladnim biskvitom in svežo sadno kremo iz zrelih kakijev.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Premer torte 26 cm

Sestavine

Biskvit:

  • 5 jajc

  • 80 g sladkorja

  • 100 g čokolade v prahu

  • 50 g mletih lešnikov ali orehov

  • 50 g mletih mandljev

Krema:

  • 1 kg zrelih kakijev

  • 2 zavitka vaniljevega pudinga

  • sok 1 limone

Dekoracija:

  • 1 dl sladke smetane

  • suhi kakijevi krhlji

Priprava

  1. Priprava biskvita

Najprej se lotimo biskvita. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake stepemo skupaj s 80 g sladkorja, da zmes postane penasta. Nato vmešamo čokolado v prahu. Orehe ali lešnike ter mandlje na suho rahlo popražimo, ohladimo in jih dodamo čokoladni zmesi. Dobro premešamo. Beljake stepemo v čvrst sneg. Sneg nežno vmešamo v rumenjakovo zmes. Testo vlijemo v namaščen tortni model (premer 26 cm) in pečemo približno 20 minut v pečici, ogreti na 160 °C. Preverimo z zobotrebcem – če pride ven suh, je biskvit pečen. Po potrebi čas peke nekoliko podaljšamo. Pečen biskvit pustimo, da se rahlo ohladi.

  1. Priprava kakijeve kreme

Medtem ko se biskvit peče, pripravimo kremo. Kakije olupimo, odstranimo morebitne peške in jih spasiramo. Dodamo limonin sok in premešamo. Približno 1,5–2 dl kakijeve kaše odvzamemo v posebno skodelico in v njej gladko zmešamo prašek za vaniljev puding.

Preostalo kakijevo kremo segrevamo na zelo nizki temperaturi, ob stalnem mešanju. Ko začne rahlo brbotati, vanjo med mešanjem vlijemo pudingovo zmes. Kuhamo še kratek čas, da se krema zgosti – podobno kot pri klasičnem pudingu.

vrt marelice na drvesu jesen

  1. Sestavljanje torte

Toplo kakijevo kremo prelijemo čez pečen in rahlo ohlajen biskvit. Površino poravnamo z žlico ali lopatko. Torto najprej ohladimo na sobni temperaturi, nato jo pokrijemo in postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se krema popolnoma strdi.

Ko je torta dobro ohlajena, z nožem previdno zarežemo ob robu in odstranimo obod modela.

  1. Dekoracija

Sladko smetano stepemo. S pomočjo vrečke za brizganje dekoriramo torto. Po želji dodamo še oreščke.

 

Privoščite si kos ali dva in uživajte!