Sladica z rdečim ribezom: ni presladek, a je zato izjemno okusen!

Vse, kar potrebujete, je preprosto testo, čez katerega pride stepene beljake z vmešanim ribezom. Na vrhu jih bo sneg zakril, v prerezu pa se razkrije vsa bogata notranjost tega preprostega poletnega deserta.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Za pripravo sladice z rdečim ribezom potrebujete le 20 minut priprave, 35 minut peke in še približno pol ure, da se ohladi na sobni temperaturi.

Sestavine

Za testo:

190 g moke
1 čajna žlička pecilnega praška
115 g mehkega masla
100 g sladkorja
2 veliki jajci (ločite rumenjake in beljake)
1 ½ čajne žličke naribane limonine lupinic

Za nadev:

100 g sladkorja
2 čajni žlički koruznega škroba
300 g rdečega ribeza

currants 3585286 1280

Priprava

1. Moko in pecilni prašek presejte v srednje veliko skledo. Dodajte maslo, sladkor, rumenjake in limonino lupinico ter mešajte z mešalnikom, dokler ne nastane enotno testo. Pokrijte in pustite počivati v hladilniku 30 minut. Beljake shranite za kasneje.

2. Pečico segrejte na 165 °C. Namažite dno in stranice pekača s snemljivim dnom (premer 25 cm). Testo razvaljajte v krog in ga previdno položite v pripravljen pekač.

3. Pecite približno 25 minut, dokler ne postane zlato rjavo.

4. Medtem pripravite nadev: beljake stepajte v stekleni ali kovinski posodi, dokler ne nastane čvrst sneg. Postopoma dodajajte sladkor in koruzni škrob ter nadaljujte s stepanjem še 5 minut.

5. Previdno vmešajte ribez z lopatko, nato zmes enakomerno razporedite po pečenem testu.

6. Vrnite kolač v pečico in pecite še približno 10 minut, dokler vrhnji sneg ne dobi rahlo zlate barve.

7. Ohladite na sobni temperaturi in postrezite. Lahko ga dodatno okrasite s svežim ribezom ali rahlim posipom sladkorja v prahu.

 

Namig: Ta sladica je idealnapoleti, ko je ribez v sezoni – rahlo kiselkast okus sadja se popolno ujame s sladkim beljakovim snegom in hrustljavo osnovo.

Sadne kremšnite – popolna poletna sladica (recept)