Rahlo hrustljavo testo, kremast nadev iz sira in drobno sesekljane bazilike ter peka do zlato rjave barve naredijo to jed popolno za kosilo, večerjo ali prigrizek. Postrežete jo lahko s kančkom marmelade za prijetno sladko-slan okusno kombinacijo.
Sestavine:
-
200 g moke
-
100 g hladnega masla
-
1 jajce
-
Ščepec soli
-
300 g svežega sira (npr. ricotta ali skuta)
-
2 jajci (za nadev)
-
50 ml smetane
-
50 g naribanega parmezana
-
Svež bazilika (po želji)
-
Sol in poper po okusu
-
Marmelada (malina ali podobna) za postrežbo
Priprava:
-
Testo: Zmešajte moko, maslo, jajce in sol v gladko testo. Zavijte ga v folijo in postavite v hladilnik za 30 minut.
-
Nadev: Zmešajte sir, jajca, smetano, nariban parmezan, sol, poper in drobno sesekljan baziliko.
-
Sestavljanje: Razvaljajte testo in ga položite v model za pito. Prelijte z nadevom.
-
Peka: Pecite pri 180 °C približno 30–35 minut, dokler ne porumeni.
-
Postrežba: Postrezite toplo, z žličko marmelade čez vsako porcijo.
Dober tek!




