Slastni svinjski kotleti po katerih si boste obliznili prste

Svinjski kotleti so odličen izbor za hiter kosilo ali večerjo, saj so polni živalskih beljakovin in jih lahko pripravite v 15 minutah. Postrežete jih lahko na različne načine: s kosom kruha, krompirjevim pirejem, kuhanim rižem ali preprosto s svežo sezonsko solato, če želite lažji obrok, po katerem boste ostali polni energije.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine:

  • 2 svinjska kotleta

  • 1–2 žlici gladke moke

  • ½ čajne žličke dimljene paprike v prahu

  • ½ čajne žličke česna v prahu

  • ½ čajne žličke čebule v prahu

  • rastlinsko olje za peko

  • sol in poper po okusu

Priprava:

Kotlete posolite in popoprajte po okusu. Zmešajte dimljeno papriko, česen in čebulo v prahu, nato z mešanico natrite meso. Kotlete rahlo povaljajte v moki z obeh strani. Na ponvi segrejte malo olja in kotlete pecite približno štiri do pet minut na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjavi in pečeni do konca. Meso je ustrezno termično obdelana, ko temperatura doseže 63 °C, kar lahko preverite s kuhinjskim termometrom. Ko je meso pripravljeno, postrezite.

Naj vam tekne!