Že od rojstva ognja se ljudje ukvarjajo s pripravo mesa, sčasoma pa so osvojili različne tehnike priprave sočnega in okusnega mesa. Eden od teh načinov je počasno kuhanje, pri katerem meso spusti vse svoje sokove, hrana se na nizki temperaturi postopoma duši, meso postane mehko in okusno. Je nezmotljiv način obdelave katerega koli kosa mesa.
Dolga izpostavljenost enakomerni višji temperaturi razgradi dolga beljakovinska vlakna mišice in s tem zmehča kos mesa, ki ga želimo pripraviti. Mehkejše meso, ki ga običajno pečemo kratek čas, ni idealen kandidat za počasno pečenje, saj dlje ko je izpostavljeno visoki temperaturi, meso izgubi več vlage in se izsuši.
Med specialitetami, ki so rezultat počasnega pečenja, je mnogim priljubljena svinjina. Pulled pork je pri nas postal priljubljen predvsem po zaslugi festivalov ulične hrane, z veseljem pa smo ga prenesli tudi v naše domače okolje, saj je tako pripravljeno meso izjemno uporabno in ga lahko uživamo v burgerjih, dušenih žemljah, na pici, v tortiljah in mnogih drugih jedeh. Če pa bi za burger želeli uporabiti pulled pork ali pa ga nimate časa kuhati šest ur, lahko vedno posežete po že pripravljenih, zamrznjenih paketih svinjine, ki jih je treba kuhati le pol ure. Pri tem se lahko odločite za PIK pulled poruk.
Pik je pripravil tudi SPARE RIBS oz. svinjska rebra, idealna za peko na žaru ali v pečici. Vnaprej pripravljena rebra s počasnim kuhanjem bodo tako sočna in mehka, da bo meso kar odpadlo s kosti. Z vašo najljubšo omako je ta jed kot nalašč, da svoje prijatelje ali družino presenetite s svojimi kuharskimi sposobnostmi.