So lepše lubenice tudi slajše?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Vsem se je že zgodilo, da smo kupili lubenico, ki je izgledala odlično, ko pa smo jo narezali, smo ugotovili, da ni ne sočna in ne sladka. Da boste naslednjič lažje izbrali kar se da slastno lubenico, vam ponujamo štiri nasvete:

  1. Poglejte vzorec na lupini

Barva lubenice nam veliko pove o njeni zrelosti, a vedno bi morali izbrati tisto, ki ima na lupini jasno razločne črte. Bolj kot so črte temno zelene in svetlo rumene barve, boljša bo lubenica.

  1. Izberite najtežjo

Seveda najtežja lubenica pomeni tudi najvišjo ceno, a prav težje vsebujejo največ vode in so najslajše.

  1. Potrkajte po njej

Skoraj vsak od nas je v trgovini že kdaj potrkal po lubenici. Kaj pa naj bi nam zvok povedal? Želimo, da lubenica deluje čimbolj votlo, da naše trkanje doni., saj to pomeni, da vsebuje več vode in da je bolj zrela. Če ob trku ne zadoni, pomeni, da je lupina še vedno debela in da lubenica še ni popolnoma dozorela.

  1. Pozorni bodite tudi na obliko

Bolj kot je lubenica okrogla, bolj bo sladka. Ovalna oblika nam lahko da namig, da bo notranjost buče z manj okusa. Tudi vse izbokline in nepravilnosti na zunanjosti lubenice so pokazatelj manj kvalitetne notranjosti. Pri lubenicah tako ne velja rek, da ne smemo soditi knjige po njenih platnicah. Lepša kot je lubenica navzven, boljša bo tudi na krožniku.