Sobotni recept: Oslič z rukolo in paradižnikom

Lahek, svež in pripravljen v manj kot 20 minutah – ta recept za osliča je idealna izbira za zdrav in okusen obrok. Kombinacija mediteranskih sestavin, kot so olivno olje, kapre in sveža rukola, ga naredi za pravi mali gurmanski užitek.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine

300 g fileja osliča
50 g rukole
150 g paradižnikov
1 žlica kaper
3 žlice ekstra deviškega olivnega olja
½ čajne žličke začimb za ribe

Priprava osliča in priloge

Ribo po potrebi očistite in sfilirajte, nato pa fileje osliča potresite z malo začimb za ribe.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olivnega olja. Fileje osliča položite v ponev in jih na obeh straneh pecite 3-4 minute, dokler niso zlato rjavi.

Medtem operite in narežite paradižnik ter operite rukolo in začinite po okusu.

Osliča postrezite s paradižnikom in rukolo, pokapajte z malo olivnega olja in potresite s kaprami.

Več kulinaričnih vsebin tukaj.