Priprava je preprosta, rezultat pa odlično kosilo, ki bo navdušilo družino in goste. Postrezite ga s svojo najljubšo prilogo in uživajte v vsakem grižljaju.
Pečen piščanec – sestavine
1 cel piščanec
25 g masla
1 žlica olivnega olja
sok ½ limone
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička posušenega rožmarina
½ čajne žličke črnega popra
1 čajna žlička posušenega timijana
¼ čajne žličke kajenskega popra – po želji
3 stroki česna, stisnjeni
1 glavica česna, prerezana na pol
Priprava
Piščanca oplaknemo in dobro osušimo s papirnato brisačo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj.
Maslo stopimo in ga zmešamo z olivnim oljem in limoninim sokom. Mešanico vtremo v piščanca zunaj in pod kožo.
Zmešamo začimbe in posušena zelišča (ne česna) ter jih prav tako vtremo v piščanca.
Na koncu vtremo še strt česen.
V piščanca položimo stisnjeno polovico limone in na pol prerezano glavico česna ter mu krače zavežemo z vrvico ali aluminijasto folijo.
Piščanca prestavimo v pekač s prsmi navzdol in ga postavimo v pečico. Po 45 minutah piščanca obrnemo in pečemo še 45 minut.
Več idej o tem, kako piščanca pripravljajo slavni svetovni kuharji, tukaj.