Piščančja solata z avokadom kot uravnotežen obrok
Sestavine (za 2 osebi)
200 g piščančjih prsi
1 zrel avokado
50 g mešanih oreščkov (mandlji, orehi, lešniki ali indijski oreščki)
100 g mešane zelene solate (rukola, motovilec, radič, špinača)
8 češnjevih paradižnikov
½ rdeče čebule (lahko tudi mlado čebulo)
1 žlica olivnega olja
sok ½ limone
sol in poper po okusu
1 žlica balzamičnega kisa ali grškega jogurta za preliv
Postopek
Priprava piščanca: Piščančje prsi začinimo s soljo in poprom ter jih popečemo na ponvi z malo olivnega olja (približno 5 minut na vsaki strani). Pustimo, da se ohladijo, nato jih narežemo na trakove ali kocke.
Priprava zelenjave: Avokado olupimo, narežemo na kocke in pokapamo z limoninim sokom, da ne porjavi. Češnjeve paradižnike prerežemo na pol, rdečo čebulo nasekljamo na tanke rezine.
Priprava oreščkov: Na suhi ponvi jih na hitro prepražimo, da dobijo bolj intenziven okus.
Sestavljanje solate: V skledi zmešamo mešano solato, avokado, paradižnike, čebulo in pečenega piščanca. Posujemo z oreščki.
Preliv: Prelijemo z olivnim oljem in balzamičnim kisom (ali grškim jogurtom za bolj kremast okus). Rahlo premešamo in postrežemo.
Gre za uravnotežen obrok, ki je primeren za kosilo ali lahko večerjo. Je tudi odlična izbira za tiste, ki pazijo na prehrano ali sledijo nizkohidratni (keto) prehrani.
Za več kulinaričnih nasvetov klik tukaj.