Poletna solata s kuskusom in zelenjavo
Čas priprave:
15–20 minut
Sestavine (za 2–3 osebe):
150 g kuskusa
200 ml vrele vode
1 žlica oljčnega olja
1 čajna žlička limoninega soka (ali več po okusu)
1/2 čajne žličke soli
1 manjša rdeča paprika, narezana na kocke
1 kumara, narezana na majhne kocke
1/2 rdeče čebule, drobno nasekljane
100 g češnjevih paradižnikov, prepolovljenih
1 pest svežega peteršilja ali mete, nasekljanega
50 g fete (neobvezno, lahko nadomestimo z avokadom)
(po želji) kuhana čičerika ali tuna za bolj beljakovinsko različico
Priprava
Pripravimo kuskus: V posodo nasujemo kuskus, dodamo sol in oljčno olje. Prelijemo z vrelo vodo, pokrijemo s pokrovom ali krožnikom in pustimo 5–10 minut, da vpije tekočino. Nato ga rahlo razrahljamo z vilico.
Pripravimo zelenjavo: Medtem ko kuskus počiva, pripravimo vso zelenjavo – narežemo kumaro, papriko, čebulo in paradižnike.
Zmešamo sestavine: Kuskusu dodamo narezano zelenjavo, sveža zelišča, limonin sok in po želji feta sir ali dodatke (npr. čičeriko, tuno).
Ohladimo in postrežemo: Solato lahko takoj postrežemo ali jo damo v hladilnik za 20 minut za še bolj osvežilen učinek.
Namig
Dodajte ščep kumine, črnega popra ali naribane limonine lupinice za dodatno aromo.
Za več kulinaričnih vsebin klik tukaj.