Sobotni recept: Poletna solata s kuskusom in zelenjavo

Tukaj je svež in lahek poletni recept s kuskusom, ki je idealen za vroče dni – hitro pripravljen, okusen in poln vitaminov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Poletna solata s kuskusom in zelenjavo

Čas priprave:

15–20 minut

Sestavine (za 2–3 osebe):

150 g kuskusa

200 ml vrele vode

1 žlica oljčnega olja

1 čajna žlička limoninega soka (ali več po okusu)

1/2 čajne žličke soli

1 manjša rdeča paprika, narezana na kocke

1 kumara, narezana na majhne kocke

1/2 rdeče čebule, drobno nasekljane

100 g češnjevih paradižnikov, prepolovljenih

1 pest svežega peteršilja ali mete, nasekljanega

50 g fete (neobvezno, lahko nadomestimo z avokadom)

(po želji) kuhana čičerika ali tuna za bolj beljakovinsko različico

Priprava

Pripravimo kuskus: V posodo nasujemo kuskus, dodamo sol in oljčno olje. Prelijemo z vrelo vodo, pokrijemo s pokrovom ali krožnikom in pustimo 5–10 minut, da vpije tekočino. Nato ga rahlo razrahljamo z vilico.

Pripravimo zelenjavo: Medtem ko kuskus počiva, pripravimo vso zelenjavo – narežemo kumaro, papriko, čebulo in paradižnike.

Zmešamo sestavine: Kuskusu dodamo narezano zelenjavo, sveža zelišča, limonin sok in po želji feta sir ali dodatke (npr. čičeriko, tuno).

Ohladimo in postrežemo: Solato lahko takoj postrežemo ali jo damo v hladilnik za 20 minut za še bolj osvežilen učinek.

Namig

Dodajte ščep kumine, črnega popra ali naribane limonine lupinice za dodatno aromo.

Za več kulinaričnih vsebin klik tukaj.