Sestavine za štiri osebe za ribje polpete
500 g fileja osliča (ali druge ribe)
en majhen krompir
majhna glavica rdeče čebule
trije stroki česna
eno jajce
dve žlici drobtin (po potrebi več, odvisno od gostote zmesi)
žlica gorčice
čajna žlička posušenega origana ali timijana
sol in poper po okusu
Priprava ribjih polpetov
Če ste kupili celo ribo, jo najprej dobro očistite, če ste kupili fileje, pa jih sesekljajte v blenderju ali drobno nasekljajte.
Krompir olupimo in skuhamo ter ga, ko se ohladi, pretlačimo v pire. Čebulo in česen drobno nasekljamo.
V skledi zmešamo sesekljano ribo, pire krompir, sesekljano čebulo in česen, gorčico, origano (ali timijan), jajce, sol in poper. Dodamo drobtine in vse skupaj dobro premešamo.
Po potrebi dodamo še drobtine, nato pa z mokrimi rokami oblikujemo polpete. Iz te mešanice boste naredili štiri večje ali osem manjših polpetov.
V ponvi segrejte olje in polpete na srednjem ognju pecite 4 do 5 minut na vsaki strani, da se zlato rjavo zapečejo in postanejo hrustljavi.
Jed postrezite z limono, svežo zelenjavo ali z omako po želji, kot je tatarska omaka ali jogurtova omaka.
Za več kulinaričnih nasvetov klik tukaj.