Sobotni recept: Tuna z balzamičnim kisom in pomarančno omako

Tuna z balzamičnim kisom in pomarančno omako je okusna jed, ki jo je enostavno pripraviti, pomaga pa vam tudi v boju proti stresu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine

  • 400 g sveže tune
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • iztisnjen sok 1/2 pomaranče

Priprava

V ponvi ali loncu z visokimi stranicami segrejemo olje in dodamo tunin zrezek. Tuno pečemo nekaj minut na obeh straneh, ponev pa pri tem delno pokrijemo s pokrovom.

Ko tuna porjavi, ugasnemo ogenj in pustimo pokrito nekaj minut.

Medtem pripravimo omako tako, da balzamični kis zmešamo s pomarančnim sokom.

Tuno narežemo na rezine (približno 1 cm debele) in dodamo omako kot začimbo.

Zakaj je tuna dobra za živčni sistem in možgane?

Tuna, bogata z vitamini B in omega 3, je zelo učinkovita pomoč proti prostim radikalom ter za regeneracijo živčnega sistema in možganov.

Omaka tudi pomaga ohranjati visoko raven serotonina.

Za obogatitev recepta, pri čemer poskušamo ohraniti njegove antistresne lastnosti, lahko dodamo mandljeve lističe (zelo bogati z magnezijem) in peteršilj, bogat z vitaminom C, koristno podporo pri delovanju nadledvične žleze.

Več iz rubrike kulinarika tukaj.