Kombinacija okusov pesta, mocarele in paradižnika nam prikliče poletje, ki je letos že minilo, hkrati pa so sveži paradižniki še vedno na voljo, zato ni razlogov, da si te jedi ne bi privoščili tudi v jesenskem času. Njena skrivnost je tudi v hitri in preprosti pripravi.
Zavitek iz pesta, mocarele in paradižnika
Sestavine
- zavoj listnatega testa
- paradižnik, narezan na tanke rezine
- mocarela, narezana na tanke rezine
- pesto
- sol in poper po okusu
- rumenjak
- nekaj pinjol
Priprava:
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
Medtem listnato testo razvaljamo in odrežemo konce, kot je prikazano v tem videu.
Po sredini testa namažemo pesto, nanj razporedimo paradižnike, jih posolimo, nanje položimo rezine mocarele, ki jo po okusu lahko tudi solimo in popramo.
Narezane trakove testa zložimo čez nadev, nato pa testo premažemo s stepenim rumenjakom in potresemo s pinjolami. Pečemo 20-25 minut oziroma do zlato rjave barve.
Za več kulinaričnih vsebin prebrskajte našo rubriko Kulinarika.