Preprosta priprava z zagotovilom, da bo postala vaša najljubša torta.
Prijetno peko in dober tek!
Sestavine:
300 g moke, plus malo za posip
175 g hladnega masla
300 g sladkorja
750 g trdega sira
5 jajc
1 zavitek praška za vanilijev puding
1 limona (lupinica)
250 g rdeče marmelade (npr. maline)
sol
Priprava:
Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pekač (premera 26 cm) namastimo in potresemo z moko.
Maslo narežemo na večje kose in ga damo v skledo s 300 g moke in 150 g sladkorja.
Dodajte ščepec soli in 1 jajce ter s kavljem ročnega mešalnika za testo naredite drobtine.Polovico drobtin damo v model, enakomerno razporedimo in rahlo pritisnemo. Podlage ne prekrijte samo z drobtinami, ampak okoli pustite tudi 3 cm visoko obrobo. Nato na podlago damo marmelado in jo razporedimo.
V skledo damo skuto, 150 g sladkorja, prašek za puding in limonino lupinico ter premešamo z metlico. Postopoma dodajte 4 jajca. Zmes premažemo po marmeladi in jo zgladimo. Preostale drobtine potresemo po sloju kvarka kot prelivu.
Torto postavimo v pečico in pečemo približno 50 minut. Po 30 minutah pokrijemo z aluminijasto folijo, da se ne zapeče preveč. Na koncu pustimo pripravljen cheesecake, da se ohladi približno 10-15 minut v ugasnjeni pečici z rahlo odprtimi vrati.
Nato ga vzemite ven in previdno zrahljajte rob modela.
Po želji lahko cheesecake pred serviranjem malo potresemo s sladkorjem v prahu ali vsakemu kosu dodamo malo stepene smetane.