Bučke v testo dodajo vlago in mehko teksturo, čokolada pa poskrbi za bogat okus. Ta sladica je idealen za jesensko ali celoletno sladkanje s prijatelji in družino.
Sestavine:
1 večja bučka
3 jajca
250 g moke
50 g kakava
15 g sladkorja
pol praška za pecivo
1 čajna žlička sode bikarbone
100 g masla
2 vanilijeva sladkorja
200 g kuhinjske čokolade
100 g lešnikov
Priprava:
1. Čokolado narežite na koščke, lešnike pa grobo zmletite. Bučko olupite in naribajte.
2. Zmehčano maslo zmešajte s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato postopoma dodajajte jajca eno za drugim. Mešajte, dokler zmes ne postane penasta.
3. Postopoma dodajte moko, pomešano s kakavom, praškom za pecivo in sodo bikarbono.
4. Vmešajte koščke čokolade in naribano bučko, ki ste jo predhodno malo oželi z rokami. Vse previdno premešajte z žlico.
5. Zmes vlijte v pekač, obložen s peki papirjem, posujte z lešniki in pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 40 minut.

 
                    




 
                                             
                                             
                                             
                                             
                                
                             
                                
                            