Sočne ribje polpete, ki jih boste pripravljali znova in znova

To je posebej praktičen recept za petek, dan, ko pogosto posežemo po ribjih jedeh. Ribje polpete lahko postrežete s svežo solato, krompirjem ali lahkotno omako. Odlične so tudi kot hitra večerja, enkrat ko jih poskusite, pa jih boste zagotovo pripravljali vsaj enkrat na teden.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Potrebne sestavine


Za te preproste ribje polpete boste potrebovali:

  • filete osliča ali druge ribe,

  • krompir,

  • rdečo čebulo,

  • česen,

  • jajce,

  • drobtine,

  • gorčico,

  • origano,

  • sol in poper.

Priprava


Če ste kupili celo ribo, jo najprej dobro očistite, če pa imate filete, jih zmeljite v mešalniku ali drobno nasekljajte. Krompir olupite in skuhajte, nato ga, ko se ohladi, pretlačite v pire. Rdečo čebulo in česen drobno nasekljajte.

V skledi zmešajte ribo, krompirjev pire, nasekljano čebulo in česen, gorčico, origano, jajce, sol in poper. Dodajte drobtine in dobro premešajte. Po potrebi dodajte še malo drobtin, nato pa z mokrimi rokami oblikujte polpete. Iz te mase boste dobili štiri večje ali osem manjših polpet.

V ponvi segrejte olje in polpete pecite na srednje močnem ognju 4 do 5 minut na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Postrezite jih z limono, svežo zelenjavo ali z omako po želji, na primer tatarsko omako ali jogurtovo omako.