Štiri živila, po katerih bo v naslednjem letu največ povpraševanja

Prehranski trendi se običajno ohranijo pet do deset let. Ena vodilnih evropskih strokovnjakinj za hrano Honey Ruckler je objavila poročilo o hrani za leto 2024. Vsebuje najpomembnejše trende v živilstvu, pa tudi največje spremembe, ki se pričakujejo v živilski industriji.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kot piše Net. hr bo po naslednjih živilih v letu 2024 največ povpraševanja.

Gobe

Lani je The New York Times gobe razglasil za hrano leta, letos pa še naprej zasedajo visoko mesto na lestvici kulinaričnih trendov. Poleg tega, da so gobe koristne za okolje, so dobre tudi za zdravje ljudi. Gobe ​​predstavljajo pomemben del ekosistema in kroženja snovi v naravi.

Morske alge

Umami je okus, ki ga običajno povezujemo z mesom, vendar ni nujno, da izvira vedno iz mesa. V zadnjem času je priljubljen način za doseganje umamija v različnih jedeh uporaba morskih alg.

* Umami predstavlja peti okus, poleg sladkega, slanega, kislega in grenkega, in je drugačen od ostalih.

Indijski oreščki

Oreščki, predvsem indijski oreščki, postajajo v svetu kulinarike vse bolj priljubljeni. Poleg tega, da se uporabljajo v tradicionalnih omakah, kot so arašidove in paradižnikove omake, so indijski oreščki postali ključna sestavina številnih novih receptov. Številne študije poudarjajo njihove zdravstvene koristi, kot so zniževanje holesterola, krepitev imunosti ter podpora mišic in živčnega sistema.

Fižol

Fižol velja za zelo trajnostno živilo. Ima pozitiven vpliv na okolje, saj veže več ogljika v tleh, kot ga odda. Poleg tega so vse vrste fižola prehransko bogate, vsebujejo malo maščob in so bogate z vitamini. Samo 100 gramov vsebuje devet gramov beljakovin in devet gramov vlaknin.