Kulinarična novost letošnjega leta v Izoli je Pomol okusov, s katerim bodo na TZI pričeli razvijati izolsko “street food” ponudbo. S predstavitvijo izolskih gostincev bo v soboto, 12. junija, prvič letos oživel carinski pomol, kar bo obenem predstavljalo tudi okusno uverturo v eno izmed tradicionalnih kulinaričnih akcij – Dneve domačih pedočev.
Do konca leta se bodo zvrstili še trije kulinarični dogodki na pomolu, vsak pred svojo kulinarično akcijo in sicer prvo soboto v septembru pred Dnevi bakalaja, oktobru pred Dnevi bobičev in novembru pred Dnevi kraljestva ribe.
Na prvem Pomolu okusov se bodo predstavili:
- Prosub s pedoči,
- Ribiška osmica Arigoni z ribjimi dobrotami,
- Gourmet Club Izola z morskimi jedmi,
- Turistično in kulturno društvo Šparžin z lokalnimi sladicami in okusnimi bobiči,
- Fina Isolana z izdelki Fina Isolana,
- Kavarna Zvon s posebnimi sladicami,
- Vina Božič,
- Vina Markovič,
- Gin Brin z ginom.