Tako boste slanino najlažje narezali zelo na tanko

Če ste kdaj morali narezati večje količine slanine na tanke rezine, potem veste, da to ni najbolj preprosto opravilo na svetu. Če nimate ostrega noža, vam bo meso hitro zdrsnilo pod rezilom, v najslabšem primeru pa lahko pride tudi do nezgode v kuhinji.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Da bi dobili tanke in enakomerne rezine ali koščke slanine, se številni kuharji poslužujejo trika: slanino pred rezanjem položijo v zamrzovalnik. Maščoba pri sobni temperaturi namreč zmehča meso, zaradi česar je z njim težje delati, ko pa je dovolj hladno, je zgodba popolnoma drugačna.

Dobre in slabe maščobe: Katere je dobro jesti, katerim pa se je bolje izogibati?

Hladna ponev

bacon 559088 1280

Nekateri kuharji slanino, kakor tudi druge bolj mastne suhomesnate izdelke, za deset minut pred rezanjem postavijo v zamrzovalnik, da se učvrstijo, vendar se ne zamrznejo povsem. Narezani slanini nato pustite dovolj časa, da se segreje na delovno temperaturo, pazite pa tudi na moč ognja pri pečenju.

Slanini ne ustreza vroča ponev niti divji plamen, saj se maščoba in meso v tem primeru ne bosta enakomerno spekla. Če želite, lahko rezine slanine položite na hladno ponev in šele nato začnete s praženjem.