Cimetove kroglice so pripravljene v pol ure, zato so idealne za dni, ko si zaželite nekaj sladkega, a nimate veliko časa. V tesno zaprti posodi lahko zdržijo do teden dni, a so tako okusne, da bodo v rekordnem času izginile z vašega krožnika. Takole jih pripravite.
Cimetove kroglice – sestavine:
2 beljaka
230 g mletih mandljev
130 g rjavega sladkorja
1½ čajne žličke mletega cimeta
½ čajne žličke vanilijeve paste
sladkor v prahu ali cimet za posip

Cimetove kroglice – priprava:
Pečico segrejte na 160 °C in velik pekač obložite s peki papirjem.
V srednje veliki skledi stepite beljake, dokler zmes ne postane čvrsta.
Z lopatico vmešajte vse preostale sestavine, razen sladkorja v prahu, da dobite gladko zmes.
Roke si navlažite z vodo, da se zmes ne bo prijela, nato pa oblikujte majhne kroglice velikosti enega grižljaja.
Položite jih na pripravljen pekač in jih rahlo razmaknite (ne bodo se preveč razlezle, vendar potrebujejo nekaj prostora).
Pecite 20–30 minut oziroma dokler kroglice ne začnejo rahlo rjaveti. Pazite nanje, najbolje je, da preverite na polovici pečenja.
Še tople potresite s sladkorjem v prahu ali cimetom (po vaši izbiri) in pustite, da se popolnoma ohladijo, preden jih postrežete.
V zaprti posodi lahko zdržijo do en teden.

 
                    




 
                                             
                                             
                                             
                                             
                                
                             
                                
                            