Teo Collori po navdušenju v Ljubljani prihaja v Koper

Pirančan Teo Collori je s skupino Momento Cigano v petek v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani predstavil novi album z naslovom Capitano Della Noche, z nastopom pa so glasbeniki navdušili zbrano občinstvo. “Igrali smo kot še nikoli,” o dogodku pripoveduje kitarist, ki se z ekipo že pripravlja na naslednje koncerte. 18. marca bodo nastopili v Tolminu, 24. pa v Gledališču Koper.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Capitano Della Noche je album desetih skladb, ki so ga fantje tokrat posneli v dnevni sobi z željo, da bi bili posnetki karseda intimni in zvočno iskreni. Postprodukcije praktično ni. Olepšave in popravke so ugasnili še pred pritiskom gumba ‘record’. Ideja je torej ta, da glasba poslušalca posede v središče njihove godbe.

Na novem albumu lahko prisluhnemo flamenko rumbi, afro/gypsy stilu, italo-francoskem valčku, indijskim melodijam…Skupina v svojo glasbo vključuje vse več vokala, ki pa še naprej ostaja v funkciji instrumenta, torej brez teksta, z namenom, da bi se glasba še naprej dotikala srca pred glavo.

Kompozicijsko in izvedbeno so fantje nardili še par korakov naprej, navkljub temu, da se je morda poznavalcem zdelo, da je z naborom instrumentov, ki jih igrajo, to praktično nemogoče.

Pred koncertom v Kopru smo se pogovarjali z gonilno silo skupine, Teom Collorijem.

Kdo je kapitan noči?

Kapitan noči je včasih vsak od nas. Ko uspemo biti kapitani svojih ‘noči’, nam sonce sije tudi, ko dežuje.

Kam ste odpluli z novim albumom?

Odpluli smo v svetove smešne človeške omejenosti po eni strani, vse do čarovnije življenja, kot se onkraj našega zavedanja pretaka skozi vse nas in brez katere najbrž ne bi bilo ničesar.

Kdo je sodeloval pri ustvarjanju albuma?

Poleg skupine Momento Cigano sta del albuma še izvrstna slikarka Milanka Fabjančič in producent svetovnega kova Dejan Lapanja.

Kakšni so vtisi s koncerta v Ljubljani?

Koncert v Cankarjevem domu je bil fantastičen. Počutili smo se, kot, da bi bili vsi ena družina. Že ko smo prišli na oder, nam je občinstvo izkazalo popolno zaupanje z aplavzom, ki bi ga mi pričakovali šele po koncu zelo uspešnega koncerta. Igrali smo kot še nikoli. Zvezde so bile na naši strani.

Kaj napovedujete za koncert v Kopru?

Koncerta v Kopru se zelo veselim. Najlepše, a hkrati najtežje je igrati za svoje domače. V luki nas že čaka kapitanova barka, kamor se bomo skupaj vkrcali, da nas popelje na neznano avanturo.