Brez smetane ali masla: Testenine v bučkini omaki, ki se zdijo kot z drugega sveta

Nihče ne bo verjel, da v tej kremasti omaki ni masla, in verjetno ne, da se navadne bučke lahko z malo potrpljenja spremenijo v tako razkošno popolnost.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Te testenine v bučkini omaki so nekaj povsem drugega od tistih, pripravljenih s smetano ali maslom, njihova skrivnost pa se skriva v dobrem staromodnem počasnem kuhanju. Tako kot golaž se bučke kuhajo in dušijo kar štiri ure.

Rezultat je čudovito kremast, svilnat pire, ki z le nekaj začimbami postane popolna omaka. Nihče ne bo verjel, da v njem ni masla, in verjetno ne, da se navadne bučke lahko z malo potrpljenja spremenijo v tako razkošno popolnost.

Testenine v bučkini omaki

Sestavine

1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
1 srednje velik strok česna, drobno sesekljan
5 srednje velikih bučk, drobno sesekljanih
1 kocka piščančje jušne osnove
120 ml vode
sol
sveže mlet črni poper
180 g rigatonov ali drugih testenin
100 g drobno naribanega parmezana, plus za serviranje
sok 1/2 limone
ščepec kosmičev rdeče paprike
sveži listi bazilike, za serviranje

Priprava

V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in jo med mešanjem kuhajte, dokler se ne zmehča, približno 7 minut. Vmešajte bučke, piščančjo jušno osnovo in vodo, začinite s soljo in poprom.
Zmanjšajte ogenj na nizko temperaturo in lonec pokrijte. Kuhajte med pogostim mešanjem, dokler se bučke popolnoma ne razgradijo in postanejo kašaste, približno 4 ure.
Medtem skuhajte testenine po navodilih na embalaži, dokler niso al dente. Testenine odcedite in vmešajte k bučkam.
Dodajte parmezan, limonin sok in kosmiče rdeče paprike ter dobro premešajte.
Potresite z več parmezana, okrasite s svežimi listi bazilike in uživajte!

Več kulinaričnih vsebin tukaj.