Organizatorji tekmovanja so obiskali več kot 120 hrvaških restavracij in nagradili najbolj izstopajoče. Priznanja so podelili v štirih kategorijah: tradicionalna restavracija, restavracija visoke kuhinje, hotelska restavracija visoke kategorije in restavracija kreativne urbane kuhinje. Kriteriji za končne ocene so bili kakovost hrane, postrežba in ambient ter razmerje med kakovostjo in ceno.
Nagrado za najboljšo tradicionalno restavracijo je prejela splitska restavracija Dvor, kjer so nagradili odlične jedi chefa Hrvoja Zirojevića. Drugo mesto je pripadlo restavraciji Buščina v Umagu, tretje pa restavraciji Črni prašič v Čepinu.
Zagrebška restavracija Tekka je osvojila prvo mesto v kategoriji kreativne urbane kuhinje. Na drugo mesto se je uvrstila ribja&vinska restavracija PiNKU iz Splita, na tretje pa zagrebška restavracija & bar El Toro.
Za najboljšo restavracijo v kategoriji hotelske restavracije visoke kategorije je bil razglašen Cap Aureo v rovinjskem hotelu Grand Park. Drugo mesto je pripadlo restavraciji Zinfandel’s v zagrebškem hotelu Esplanade, na tretje se je uvrstilo Nebo restaurant&lounge by Deni Srdoč v Hilton Rijeka Costabella.
V kategoriji najboljših restavracij visoke kuhinje je slavila restavracija Noel, ki je tudi edina restavracija v Zagrebu z Michelinovo zvezdico. Na drugem mestu je zablestel ManO2, na tretjem pa LD Restaurant na Korčuli.
Chef leta 2022 je postal Hrvoje Kroflin.