Tranzicija celotne Jugoslavije skozi predstavo o Lepi Breni

Dan žena so letos marca v Zagrebu praznovali v znamenju ene največjih balkanskih zvezdnic: Lepe Brene. V sredo so si v Satiričnem gledališču Kerempuh vsi ljubitelji gledališča lahko ogledali predstavo z imenom ‘Projekt Lepa Brena’.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V igralsko-pevsko-plesni predstavi “Projekt Lepa Brena” je problematiziran fenomen njene priljubljenosti, tragičnega razpada nekdanje države in nesrečne usode vseh njenih državljanov. In vse to je povedala ženska, ki je bila simbol Jugoslavije: kar pet likov Lepe Brene se je zlilo v eno skupno zgodbo in sporočilo.

Takoj po koncu zagrebške premiere gledališke predstave “Projekt Lepa Brena”, ki je bila že mesece vnaprej razprodana, se je največja glasbena zvezda Balkana z najbližjimi prijatelji in igralci iz predstave umaknila na intimno večerjo. Kot je povedala za hrvaške medije, jo predstava spominja na vse, kar je doživela v življenju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Premier Media Group (@premier.media.group)

 

Gledališka predstava je nastala iz monologov dramatikov Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar in hrvaške pisateljice Vedrane Klepice, vse obraze Lepe Brene pa so mojstrsko upodobile štiri igralke Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović in Jovana Belović, in en igralec Vlada Aleksić.

Gledališka uspešnica je že od premiere podrla vse rekorde obiskanosti, zabeležila uspeh v celotni regiji in poleg običajne publike pritegnila tudi gledalce, ki v gledališče še niso stopili.